Powerindustry Bulgaria  

България предлага изграждане на регионален газов хъб

13.12.2014   |   Бизнес
 

България изпрати официално предложение до Европейската комисия за изграждането на газов хъб, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Предложението, което подлежи на обсъждане, обхваща създаването на приемно-предавателна точка на руския газ до Варна. Хъбът би могъл да се превърне в общ разпределителен център за страните членки в региона - България, Гърция, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и през тях за страните членки от Централна и Западна Европа, както и за държавите от Енергийната общност - Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и др.

Газовият хъб би могъл да бъде захранван от чуждестранни доставки, както и от български природен газ от потенциалните находища в Черно море – блокове Хан Аспарух, Силистар, Терес и др.

Чрез писмото е отправена и официална покана за среща разговор в София с министър-председателя Бойко Борисов, на която да бъдат обсъдени параметрите на проекта, както и всички други актуални въпроси на енергетиката.

     
Източник: МС; снимка: freeimages.com

Ключови думи: газов хъб   природен газ   газови находища  

Област: Енергетика   Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...