Powerindustry Bulgaria  

Световни дни на устойчивата енергия 2015

25.02.2015   |   Предстоящо
 
От 25 до 27 февруари т.г. във Велс, Австрия ще се проведе международна конференция Световни дни на устойчивата енергия 2015. Форумът е един от най-мащабните в тази област в Европа и предлага комбинация от прояви на тема устойчива енергетика. Те ще бъдат обединени в 6 специализирани конференции.
 
Европейска конференция "Пелети" ще представи технологични и стратегически тенденции, пазари, иновации, устойчивост, финансиране, бизнес модели и др. Конференцията "Сграда с минимален енергиен разход" е насочена към сгради с висок стандарт на ефективност, използващи възобновяема енергия. Участниците в нея ще се запознаят с нови технологии, стратегии, образцови проекти, разходи и финансиране, ново строителство и саниране.
 
Разработките и постиженията на млади изследователи в областта на биомасата и енергийната ефективност ще бъдат демонстрирани в рамките на "Конференция на младите изследователи - енергийна ефективност и биомаса".
 
Други две конференции ще представят постиженията в областта на иновативните сградни технологии и нови изследователски резултати по темата "Smart Windows" - решения за затъмняване и насочване на светлината, интегрирано производство на енергия и функционални материали.
 
Специализираната конференция "Energy Efficiency Watch" е насочена към актуалното прилагане на европейската политика за енергийна ефективност.
 
През 2014 г. в Световни дни на устойчивата енергия са взели участие повече от 750 специалисти от 59 страни.
     
Източник: Advantage Austria; снимка: wsed.at

Ключови думи: устойчива енергия   енергийна ефективност   биомаса  

Област: Предстоящо  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове