Powerindustry Bulgaria  

АЯР представи резултатите от дейността си за 2014 г.

27.01.2015   |   Бизнес
 
Резултатите от дейността на Агенцията за ядрено регулиране през 2014 г. бяха представени по време на официална пресконференция, водена от председателя на АЯР ст.н.с. д-р Лъчезар Костов.
 
В събитието участваха още Борислав Станимиров - заместник-председател, Веселин Драганов – гл. директор на гл. дирекция “Ядрена безопасност”, Тинко Ганчев – директор ”Анализи и оценки на безопасността”, Николай Тодоров – дириректор “Радиационна защита”, Александър Рогачев - директор “Международно сътрудничество”, Валентин Станчев - началник отдел “Извеждане от експлоатация” и Марина Низамска - началник отдел “Аварийно планиране и готовност”.
 
По време на събитието бяха посочени промените, направени в нормативната уредба през изтеклата година, изпълнените мерки от Националния план за действие в отговор на аварията във Фукушима, програмата и дейностите за удължаване срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй, както и лицензиите за извеждане от експлоатация на първи и втори блок на централата.
 
Обект на дискусия станаха и условията за лицензиране на ново ядрено съоръжение, както и въпроси, свързани с изграждането на Национално хранилище за радиоактивни отпадъци. 
 
Обявена бе информация и за сътрудничеството на АЯР с Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и с Обединения институт за ядрени изследвания (ОИЯИ) в Дубна, Русия.
     
Източник: АЯР

Ключови думи: АЯР   АЕЦ Козлодуй   ядрени мощности  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...