Powerindustry Bulgaria  

EVN България представи проект за интелигентно управление на енергия - 10.02.2015

10.02.2015   |   Начало»Проекти
 
Експерти на EVN България се срещнаха с клиенти на дружеството, за да представят възможностите на проекта Intelligent URBAn eNergy tool (iURBAN) за интелигентно управление на енергия, съобщиха от компанията. 
 
По време на срещите бе представена информация за целта на проекта, която включва разработване и внедряване на електронна платформа за управление, мониторинг и подобряване на енергийнoто потребление и разходи.
 
iURBAN предоставя възможност в имотите на потребителите да се инсталират нови уреди с дистанционен отчет – индивидуален топломер, монтиран до входа на жилището (без измервателни уреди по радиаторите), водомери за топла вода и електромер. Данните ще могат да се следят чрез новоизградена електронна платформа, достъпна за клиента. 
 
Дейностите по iURBAN на територията на Пловдив включват инсталиране на измервателни уреди с дистанционен отчет в общо 30 топлофицирани сгради в Пловдив. 
 
Проектът се осъществява с финансиране по Седмата рамкова програма на Европейския съюз. Участниците в него са консорциум от девет организации от различни страни членки на ЕС, сред които енергийни и IT компании, научен институт, неправителствена организация и др. 
 
В проекта са включени два пилотни града – Пловдив и Риека (Хърватска). От българска страна бенефициенти са EVN България Топлофикация и Енергийна агенция Пловдив.
     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN България   iURBAN   Intelligent URBAn eNergy tool  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...