Powerindustry Bulgaria  

МЕ представи на Statoil възможностите за проучване на нефт и газ в Черно море

11.02.2015   |   Бизнес
 
Министерството на енергетиката представи възможностите за търсене и проучване на нефт и газ в Черно море по време на среща с представители на на норвежката компания Statoil в рамките Международната петролна седмица в Лондон.
 
В срещата участваха заместник-министърът Жечо Станков, както и председателят на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев.
 
Българските политици съобщиха, че през следващите седмици Министерството на енергетиката ще публикува в Официалния вестник на ЕС обявата за стартирането на конкурса за разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в блоковете "Силистар" и "Терес" в Черно море. 
 
Делян Добрев обясни, че след провеждането на прозрачен конкурс разрешението за търсене и проучване на нефт и газ ще бъде предоставено за срок от 5 години. 
 
Представителите на Statoil заявиха, че наблюдават внимателно региона и следят с интерес проучванията в блока "Хан Аспарух", както и в румънската част на Черно море.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   Statoil   Статойл   Силистар   Терес  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...