Powerindustry Bulgaria  

Конференция за добив на полезни изкопаеми във Варна

01.09.2015   |   Предстоящо
 
ХIII Национална конференция с международно участие по открит и подводен добив на полезни изкопаеми ще се проведе между 1 и 5 септември т. г. във Варна, съобщават от Геотехмин.
 
Организатор на събитието е Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия. Съорганизатори са Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", Университетът по архитектура, строителство и геодезия, Висшето строително училище "Любен Каравелов", Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Българската минно-геоложка камара, Камарата на строителите в България и Асоциация "Български въгледобив". 
 
Конеференцията се провежда със съдействието на Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката и Министерството на околната среда и водите. Председател на организационния комитет е проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин, а изпълнителният директор на Елаците-Мед инж. Добри Цветков е сред членовете на комитета.
 
Сред основните теми на конференцията са: нови технологии и системи за открито и подводно разработване на находища; пробивно-взривни, изкопно-товарачни, транспортни и насипищни работи; иновации в сондажната, багерна, транспортна, насипищна и рекултивационна техника; електрификация, автоматизация, механизация и ремонтна дейност; информационни технологии при проектиране, геологопроучвателна, маркшайдерски и минни дейности; екология, рекултивация и опазване на околната среда и др.
 
Официалните езици на конференцията са български, английски и руски.
     
Източник: Геотехмин

Ключови думи: Геотехмин   полезни изкопаеми   минна промишленост   въгледобив  

Област: Предстоящо  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...