Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ и ТУ София разширяват сътрудничеството си

17.02.2015   |   Бизнес
 
ЧЕЗ и Техническият университет в София планират да разширяват сътрудничеството си и да участват като партньори в европейски проекти и програми за интелигентен растеж. 
 
Това стана ясно след среща между Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, и академичното ръководство на ТУ София. Целта на срещата беше да се обсъди съвместната дейност за популяризиране и подобряване на ефективността на сектор енергетика.
 
Ректорът проф. Георги Михов приветства ръководството на компанията за готовността да предостави кариерно развитие на студентите.
 
"За нас е важно да подадем ръка на младите и талантливи хора, да им дадем възможност за професионално развитие в сферата на енергетиката. Винаги сме се стремили към партньорски взаимоотношения с институциите. Кооперираме своите усилия, според ресурса и възможностите си, за съвместно участие в европейски програми и инициативи, както и в научноизследователската дейност", заяви Петър Докладал.
 
През последните 3 години общо 77 студенти на ТУ София са били на стаж в различни звена и дирекции на ЧЕЗ, а 33 от тях са били назначени на постоянна работа след завършената практика. Около 100 служители на ЧЕЗ са повишили квалификациите си в магистърските програми на университета.
 
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   ТУ София   Петър Докладал  

Област: Енергетика  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...