Powerindustry Bulgaria  

До края на май ще бъде взето решение за интерконектора България-Гърция

18.02.2015   |   Бизнес
 
До 31 май т. г. предстои да бъде взето окончателно инвестиционно решение за изграждане на интерконектора България-Гърция. Това стана ясно по време на среща между министъра на енергетиката на България Теменужка Петкова и министъра на реиндустриализацията, околната среда и енергетиката на Гърция Панайотис Лафазанис. Тя се състоя по време на Консултативния съвет за изграждане на Южния газов коридор.
 
По думите на Панайотис Лафазанис гръцкото правителство ще работи активно за развитие на енергийните проекти между двете страни, които са от взаимен интерес. 
 
Министър Петкова информира гръцкия си колега, че страната ни е изготвила Пътна карта с разписани дейности и срокове за реализацията на проекта. Планира се газовата връзка да бъде въведена в експлоатация до 2018 г. "Този проект е стратегически за Европейския съюз и е определен за проект от общ интерес", припомни още тя. 
 
С цел ускоряване реализацията на интерконектора българското правителство потвърди държавна гаранция в размер на 80 млн. евро в бюджета за 2015 г. 
 
 
 
 
     
Източник: МЕ

Ключови думи: интерконектор   газови връзки   природен газ  

Област: Енергетика  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...