Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ ''Козлодуй'' бе домакин на мисия за техническа поддръжка на WANO

04.03.2015   |   Събития
 

От 24 до 26 февруари в АЕЦ “Козлодуй” се проведе Мисия за техническа поддръжка на Московския център (MЦ) на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO). Темата на посещението бе “Оценка на ефективността на предприетите от АЕЦ “Козлодуй” мерки за подобряване на качеството на обходите на оперативния персонал”.

В екипа на ръководената от Лев Завялов мисия взеха участие Ксавие Галмиш (Парижки център на WANO), Дмитрий Базарев (Смоленска АЕЦ, Русия), Алексей Ковынев (Запорожка АЕЦ, Украйна) и Юрий Щелик (Калининска АЕЦ, Русия).

В рамките на програмата се състояха серия презентации, обходи на площадката, разговори и интервюта с представители на АЕЦ “Козлодуй”.
На заключителното заседание бе отбелязано доброто състояние на съоръженията, системите и компонентите, както и готовността на българските ядрени експерти да работят и занапред за поддържане и повишаване на безопасността на АЕЦ “Козлодуй”.

Заключенията на WANO предстои да бъдат обобщени в доклад, който, според установените правила на международната организация, ще бъде предоставен на АЕЦ “Козлодуй”.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   WANO   ядрена енергия   ядрени оператори  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...