Powerindustry Bulgaria  

Енергийният пазар у нас се нуждае от либерализация и условия за конкуренция

18.03.2015   |   Експертно
 

За да има ефективна политика в областта на енергийната ефективност, трябва да има реална цена на електроенергията. В противен случай обричаме другите източници на енергия, например газификацията, на застой, заяви в специално интервю за сп. Енерджи ревю Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара.

"Оперативните програми ще бъдат основен източник на финансиране и през новия програмен период 2014-2020 г. Схемите за закупуване на енергоспестяващо оборудване ще продължат да функционират, заедно със схемите за финансиране на иновации. Фирмите трябва активно да акумулират средства, да имат по-улеснен достъп до кредитиране. Важно е да има балансирано развитие по веригата. Навсякъде, където са налични възможности в сектора - от мините, през производителите, преноса и разпределението до консуматорите - пазарът трябва да се отваря, да се търси либерализация и да се създават условия за конкуренция", допълни г-н Колев.

Цялото интервю вижте тук

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Камен Колев   Българска стопанска камара  

Енерджи ревю

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...