Powerindustry Bulgaria  

ДП РАО стартира общественото обсъждане на ДОВОС за НХРАО

25.03.2015   |   Бизнес
 

На 10 март т. г. Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) публикува официалните обявления за предстоящите срещи за обществено обсъждане на актуализирания Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) на Националното хранилище за ниско-  и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО).

"Датите и часовете на срещите, както и местата за публичен достъп на ДОВОС, бяха избрани, по време на предварителни информационни срещи, в съгласие с представителите на местните власти в населените места, в които ще се състои обществено обсъждане", коментираха от ДП РАО.

Министерство на околната среда и водите е определило 11 населени места, в които да бъде проведено обществено обсъждане, с оглед на обществения интерес към проекта. Това са: община Козлодуй и село Хърлец, на чиято територия е площадка Радиана, както и общините Мизия, Вълчедръм, Хайредин, Оряхово, Борован, Лом, Криводол, Бойчиновци и Бяла Слатина.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   национално хранилище   радиоактивни отпадъци   ядрена енергия  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...