Powerindustry Bulgaria  

Испанска делегация посети АЕЦ Козлодуй

30.03.2015   |   Събития
 
Негово превъзходителство Хосе Луис Тапиа, посланик на Кралство Испания в България, посети АЕЦ Козлодуй на 26 март т. г., съобщиха от ядрената централа. Водената от него делегация включваше и представители на испански компании, работещи в областта на ядрената енергетика.
 
В Информационния център на атомната централа гостите бяха посрещнати от Жаклен Коен, изпълнителен директор на БЕХ и председател на Съвета на директорите на АЕЦ Козлодуй, както и от изпълнителния директор на АЕЦ Димитър Ангелов.
 
"Уверен съм, че това посещение ще допринесе за развитието на двустранните връзки между Испания и България, които са сериозни дългогодишни партньори", заяви Н. Пр. Хосе Луис Тапиа.
 
Димитър Ангелов сподели отличните си впечатления от досегашната съвместна работа между българската ядрена централа и испански компании от ядрената промишленост. "Нашата цел е да бъдем сред най-добрите в света и за да постигнем тази цел, се стремим да работим с доказани и утвърдени компании от различни страни", сподели изпълнителният директор на АЕЦ.
 
По време на срещата бяха представени приоритетните проекти на АЕЦ Козлодуй – продължаване на срока на експлоатация на V и VI блок и повишаване на топлинната мощност на реакторите до 104%. Специално внимание бе отделено на мерките за повишаване на безопасността на ядрените съоръжения. Гостите бяха запознати и с дейностите по извеждане от експлоатация на спрените I-IV блок, изпълнявани от ДП Радиоактивни отпадъци.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ядрена промишленост   ядрена енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...