Powerindustry Bulgaria  

Проведе се среща по повод извеждането от експлоатация на блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй - 01.04.2015

01.04.2015   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Във връзка с реализацията на дейностите, свързани с извеждането от експлоатация на спрените ядрени мощности на атомната централа, на 26 март т. г. на площадката на блокове 1-4 се проведе заседание на мониторинговия комитет на Международен фонд "Козлодуй".

В събитието участваха представителите на Европейската комисия Саймън Мърфи и Жан-Филип Гьосе, както и Валентин Шайдер, представител на ЕБВР. От страна на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) в срещата взеха участие изпълнителният директор Дилян Петров и ръководителите, ангажирани с изпълнението на актуалните проекти.

В рамките на програмата си в Козлодуй представителите на ЕС проведоха голям технически обход, по време на който имаха възможност да видят напредъка на дейностите по демонтаж в Машинна зала на 1-4 блок и на подготвителните дейности за извеждането в Реакторно отделение. Те посетиха и площадката на новостроящия се Цех за раздробяване и дезактивация на материали, получени вследствие извеждането, както и Цеха за преработка на РАО от експлоатацията на блоковете на АЕЦ и площадката за временно съхранение на РАО „Варово стопанство”.

„Смятам, че днес имахме една много конструктивна среща. И така, както беше при последните няколко срещи, беше хубаво, че отново посетихме Машинна зала и видяхме реалния прогрес на дейностите по демонтаж, който е все по-добър. Мисля, че това е една хубава атестация за цялостната Програма за извеждане от експлоатация в „Козлодуй”, заяви Саймън Мърфи в края на срещата.

Жан-Филип Гьосе сподели, че е оценява силната ангажираност на всички, работещи по проекта.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   РАО   ядрени мощности   АЕЦ Козлодуй   атомна централа  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...