Powerindustry Bulgaria  

80 милиона държавна гаранция за интерконектора с Гърция

01.04.2015   |   Проекти
 

Страната ни усилено работи за ускоряването на реализацията на междусистемната газова връзка Гърция - България. В бюджета за тази година е потвърдена държавна гаранция от 80 млн. евро за проекта. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща с гръцко-италианския консорциум "Посейдон", партньор на Българския енергиен холдинг по проекта.

По време на срещата бяха обсъдени напредъка по реализация на интерконектора, изпълнението на дейностите по разработената пътна карта и необходимостта от последващи действия за ускоряването му.

Министър Петкова подчерта стратегическата важност на газовата връзка за България и Европейския съюз и запозна събеседниците си с резултатите от разговорите си със заместник-председателя на ЕК Марош Шефчович, който е потвърдил сериозния интерес на ЕС към проекта.

От гръцко-италианския консорциум подчертаха, че имат воля да подпишат окончателно инвестиционно споразумение до 29 май, за да стане възможно започването на строителните дейности през март следващата година и завършването на проекта през 2018 г.

     
Източник: МЕ

Ключови думи: междусистемна газова връзка   интерконектор Гърция-България   консорциум Посейдон   БЕХ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...