Powerindustry Bulgaria  

KIC Inno Energy представи своите образователни програми в сферата на иновативната енергия

 

Общността на знание и иновации в областта на иновативната eнергия KIC Inno Energy, създаденa от Европейския институт за иновации и технологии (ЕИТ) към Европейската комисия, представи възможностите за прием на български студенти за 2015 г. в Майсторското училище на международната организация на специално организиран за целта младежки форум на 2 април т.г. в София.

Основна цел на събитието бе запознаване на заинтересованите младежи с възможностите за магистратури и образователни дейности под шапката на KIC Master school, както и на специализираните програми и стипендии за млади таланти, финансирани от ОЗИ – Иновативна енергия.

„Предоставяме възможности за магистратури и докторантури в сферата на енергетиката и енергията като цяло. Обученията обхващат производство на енергия, добив на суровини, енергийна ефективност, ядрена енергетика, възобновяеми енергийни източници и др.”, уточниха от ОЗИ.

Гости на презентацията бяха Иван Шарланджиев и Тодор Попов - настоящи студенти в Майсторското училище на KIC Inno Energy. Те разказаха на желаещите да се включат в образователните програми за спецификите и предимствата на предлаганите обучения.

Акцент в програмата на форума беше представянето на партньорските университети на KIC Master school. “Майсторското училище си партнира с над 16 висши учебни заведения в Европа (Испания, Португалия, Германия, Франция, Полша и Швеция), които отговарят за различни етапи от обучителната дейност. Сред тях са Технологичният университет в Карлсруе, Университетът по технологии в Париж и др.”, допълниха от организацията.

За първи път KIC Inno Energy представи у нас възможностите за обучение на български студенти, които Мастърското училище предлага, през 2014 г. „Засиленият интерес към събитието тази година е доказателство, че вървим в правилната посока. Миналата година имахме около 80 желаещи, от които кандидатстваха шест. Трима от тях получиха успешна реализация. Надявам се тази година успешните студенти да са повече”, заяви Веселин Дробенов, представител на ОЗИ Иновативна енергия и Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа, клон България.

     
Източник: KIC Inno Energy

Ключови думи: KIC Inno Energy   иновативна енергия   енергийна ефективност   ядрена енергетика  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...