Powerindustry Bulgaria  

Total и СУ сключиха споразумение за сътрудничество

20.04.2015   |   Бизнес
 
Тотал E&П България Б.В. и Софийският университет "Св. Климент Охридски" сключиха 3-годишно споразумение за сътрудничество. Споразумението бе подписано в централата на френската енергийна компания у нас от ректора на СУ проф. Иван Илчев и Кзавие Фожрас, управител на Тотал E&П България Б.В.
 
Договорът предвижда разработване и предоставяне на възможности за обучение на български студенти и специалисти в областта на проучването и добива на въглеводороди, както и популяризиране сред българските студенти и специалисти на нови технологии, стандарти и добри практики на морската нефтена индустрия, а също и предоставяне на възможности за практика.
 
Total вече е подготвила четири едноседмични курса: "Морско сондиране", "Интерпретация на геоложки данни", "Интерпретация на сеизмични данни" и "Здраве, безопасност и опазване на околната среда". Обученията ще се проведат през пролетта и есента на тази година. 
 
Договорът е продължение на сътрудничеството на най-старото висше училище в България с компанията OMV, която заедно с Total и Repsol извършват проучвания за добив на нефт и газ от акваторията на Черно море. Кзавие Фожрас заяви, че за Total и неговите партньори в блок 1-21 това е начин да покажат ангажираност и активно участие в обучението на български специалисти и за подпомагане на българските учени и преподаватели. Той изрази надежда, че за студентите това е начин да се свържат с водещи международни компании и преподаватели.
 
Наскоро Тотал E&П България Б.В. направи дарение в размер на 220 000 лв. за компютри и микроскопи за нуждите на Геолого-географския факултет.
 
Проф. Илчев отбеляза, че към момента Софийският университет има подобни споразумения преди всичко с компании, които работят в областта на ИТ и фирми, търсещи минерални богатства в България, но изрази надежда тези сътрудничества да дадат добър пример и на други представители на бизнеса.
 
Договорът между Total и СУ предвижда подкрепа за обучението на студенти под формата на предлагане на общи проекти, стажове, спонсорства, практически курсове, както и идентифициране на изявени студенти за целите на набирането на персонал или стажове.
     
Източник: СУ

Ключови думи: СУ   Total   Total E&П България Б.В.   Кзавие Фожрас   морско сондиране   нефтена промишленост  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...