Powerindustry Bulgaria  

Провежда се международен семинар за управление на РАО в Козлодуй

22.04.2015   |   Събития
 

Двадесет и четирима представители на 10 страни участват в международен семинар в Козлодуй, посветен на актуални въпроси по управлението на радиоактивни отпадъци (РАО). Събитието поставя акцент върху материалите, генерирани от експлоатацията на ядрени мощности, и РАО вследствие на извеждане от експлоатация на спрени блокове.

Домакин на събитието е Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО), а провеждането му е инициирано от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и подкрепено от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР).

В рамките на събитието участниците ще имат възможност да изнесат презентации по конкретни теми, след които е предвидено време за дискусии. Планиран е и технически тур, по време на който експертите ще могат да се запознаят с напредъка на дейностите по извеждане от експлоатация на 1-4 блок, със съоръженията и инсталациите за преработка на РАО, както и да видят предвидената площадка за изграждането на НХ РАО "Радиана".

"България натрупа значителен и интересен опит в областта на управлението на материалите от процеса на извеждане от експлоатация на спрени ядрени мощности. По тази причина сме особено удовлетворени, че стана възможно този важен семинар да се състои именно тук", коментира Майкъл, Ожован, представител на МААЕ.

"Радвам се, че на едно място в тези дни се събират толкова много водещи специалисти в областта на управление на РАО", заяви от своя страна изпълнителният директор на ДП РАО Дилян Петров. Той изрази увереност, че форумът ще бъде полезен за всички участници.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: радиоактивни отпадъци   РАО   ядрена енергия   МААЕ   ДП РАО   АЯР  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...