Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ и КСБ призоваха към улесняване на инвестициите в енергетиката

27.05.2015   |   Бизнес
 

По време на работна среща от ръководствата на ЧЕЗ и Камарата на строителите в България (КСБ) апелираха за улесняване на инвестициите в сектор енергетика чрез ускоряване на изкупуването на съоръжения и опростяване на административните процедури.

Двете компании се договориха да продължат сътрудничеството си по конкретни проекти, сред които ограничаване на кражбите на съоръжения от инфраструктурата. От КСБ изказаха подкрепа за усилията на ЧЕЗ по посока модернизация на мрежата 110 киловолта в София и крайградските райони. По време на срещата от ЧЕЗ изразиха желание да се присъединят към призива на КСБ за промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за обществените поръчки (ЗОП).

"През последните 2 години бяхме подложени на огромен регулаторен натиск да ограничим разходите. Постъпленията ни намаляха драстично и от 100 лева месечна сметка на битов клиент за нас остават едва 68 стотинки. Тези средства стигат само за поддръжка на мрежата и за спешни ремонти. Това е причината да се забавят изкупуванията, което пречи на строителния бизнес. Необходима ни е предвидима среда, която да ни позволи да инвестираме съобразно потребностите на мрежата, клиентите и бизнеса", заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

"Ние имаме обща цел - да работим, да инвестираме и да разширяваме бизнеса си. За нас е важно да се намери бързо решение на казуса с изкупуванията. Доволни сме, че от ЧЕЗ проявяват разбиране и високо оценяваме добрата комуникация помежду ни”, каза Светослав Глосов, председател на управителния съвет на Камарата на строителите в България.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   КСБ   ЗУТ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...