Powerindustry Bulgaria  

Започна тазгодишното издание на международната конференция на Булатом

03.06.2015   |   Събития
 

Днес във в. к. "Ривиера" бе даден старт на ежегодната международна конференция "Българската атомна енергетика - национална, регионална и световна енергийна сигурност", организирана от Български атомен форум.

Събитието се провежда под патронажа на Агенцията за ядрено регулиране, Българската академия на науките и Форатом - Асоциация на европейската ядрена индустрия.

По традиция конференцията започна с поздравителни адреси, последвани от доклади за опита от строителството на АЕЦ на световни компании. Обект на обсъждане са и правилата за информиране на ЕК за големи инвестиционни проекти с представители на Европейската комисия и Форатом.

"Водещ приоритет за нас в сферата на ядрената енергетика е продължаване живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" при пълно спазване на най-високите стандарти за безопасност на Европейския съюз", заяви заместник-министърът на енергетиката Николай Николов.

Вторият ден ще предложи на участниците лекции, посветени на перспективите в развитието, експлоатацията и поддръжката на ядрени съоръжения, както и на технологии и практики при тяхното извеждане от експлоатация, преработка и съхранение на РАО и ОЯГ.

Конференцията ще продължи до 5 юни т. г.

     
Източник: Булатом, ME

Ключови думи: Булатом   Български атомен форум   ядрена енергетика   АЕЦ Козлодуй   Уестингхаус   Арева  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...