Powerindustry Bulgaria  

Проведе се българо-италиански форум, посветен на приоритетите в енергийната ефективност - 10.06.2015

10.06.2015   |   Начало»Събития
 

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков участва в българо-италиански форум "По-модерни, по-конкурентоспособни, по-силни: околна среда и енергийна ефективност в България", който се проведе в хотел "Кемпински Маринела". "Подобряването на енергийната ефективност ще повиши конкурентоспособността на икономиката и жизнения стандарт на хората", заяви той.

Участниците във форума обсъдиха приоритетите на страната в областта на енергийната ефективност, свободния енергиен пазар в страната, опитът на България в управлението на водите, както и практиката на различни италиански компании в тези сфери.

Жечо Станков подчерта, че намаляването на енергоемкостта на българската икономика е основен приоритет пред правителството.

"Сред най-важните мерки за това е програмата "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", която се финансира по линия на Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство", допълни заместник-министърът. Общият бюджет на програмата е в размер на 15.6 млн. евро.

Други източници за финансиране на мерки за енергийна ефективност са фондът "Енергийна ефективност и възобновяеми източници", който предлага финансиране при благоприятни условия както за бизнеса, така и за публичния сектор и физическите лица, както и Международният фонд "Козлодуй".

     
Източник: ME

Ключови думи: енергийна ефективност   енергоемкост   възобновяема енергия  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...