Powerindustry Bulgaria  

КЕВР сертифицира Булгартрансгаз като независим преносен оператор - 25.06.2015

25.06.2015   |   Начало»Бизнес
 
Комисията за енергийно и водно регулиране сертифицира Булгартрансгаз като независим преносен оператор на газопреносната система на България. Решението е прието в съответствие с постъпило становище на  Европейскатата комисия от 22 април т. г. и с мерките за влизането в сила на Третия енергиен либерализационен пакет.
 
Според решението на КЕВР дружеството отговаря на критериите за сертифициране и изпълнява изискванията за независимост, които включват: право за вземане на независими решения по отношение на активи, необходими за функционирането, поддръжката и развитието на преносната мрежа; професионална независимост на членовете на управителния орган и на членовете на надзорния орган на Булгартрансгаз са изпълнени; наличие на самостоятелни системи и оборудване за информационни технологии, самостоятелни помещения и системи за сигурност по отношение на достъпа до тях; човешки, технически, физически и финансови ресурси, необходими за изпълнение на задълженията за извършване на дейността по пренос на природен газ; предоставяне на услуги, които са недискриминационни между различните ползватели на мрежата, и не ограничават, не нарушават и не възпрепятства конкуренцията в производството или доставките.
 
"Сертифицирането на Булгартрансгаз като независим преносен оператор утвърждават дружеството като надежден и стабилен партньор на интегрирания европейски енергиен пазар. Това ще спомогне и за увеличаване възможностите за кандидатстване и одобрение на българските проектни предложения на финансова помощ по линия на механизма за свързване на Европа (CEF), като част от проектите от общ европейски интерес", споделят от дружеството.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   КЕВР   Комисия за енергийно и водно регулиране   Трети енергиен либерализационен пакет   газопреносна система   газопреносна мрежа  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...