Powerindustry Bulgaria  

Проведе се третата конференция по ядрена безопасност на ENSREG - 08.07.2015

08.07.2015   |   Начало»Събития
 

Третата конференция по ядрена безопасност на ENSREG (Група на европейските регулатори по ядрена безопасност) се проведе на 29 и 30 юни т.г. в Брюксел. Участие в нея взеха представители на регулиращите органи на държавите членки на Европейския съюз, представители на ядрената индустрия, неправителствени организации.

Български участници в конференцията бяха представители на АЯР, АЕЦ “Козлодуй”, Държавно предприятия “Радиоактивни отпадъци”, фирма Риск инженеринг и кметовете на общините Козлодуй и Мизия, ръководени от заместник-председателя на АЯР Борислав Станимиров.

На конференцията бяха изнесени 24 презентации в следните 6 области: подход на ЕС в областта на ядрената безопасност, ангажиране на обществеността, експлоатация на АЕЦ, нови законодателни инициативи и партньорски проверки, ОЯГ, извеждане от експлоатация и управление на радиоактивни отпадъци и аварийно планиране и готовност.

Мигуел Ариас Каньете, еврокомисарят по енергетика и дейности, свързани с климата, отправи поздравителен адрес към участниците и отчете приноса на ENSREG и европейските ядрени регулатори в подобряването на ядрената безопасност в Европа.

     
Източник: АЯР; снимка: Pixabay.com

Ключови думи: ENSREG   АЯР   ядрена безопасност   АЕЦ Козлодуй   ДПРАО  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...