Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ реновира 24 електропровода в района на столицата до края на годината

08.07.2015   |   Реализации
 

24 електропровода в района на столицата ще реконструира ЧЕЗ с цел подобряване на качеството на електрозахранването и намаляване на непланираните прекъсвания в общо 15 общини, съобщиха от компанията. Реконструкцията на двата електропровода, които захранват Горубляне, Панчарево, Бистрица, Железница и Плана, започна още в началото на юни т. г.

ЧЕЗ ще инвестира 50 хил. лв. в започналия ремонт на електропровод за селата Желява, Елешница, Потоп и Чурек, както и 61 хил. лв. в изграждане на ново кабелно трасе, което да свърже и подобри електрозахранването в Горни и Долни Лозен.

Работата по изграждането на нова въздушна мрежа ниско напрежение в с. Мировяне продължава, като вече са поставени 76 стълба и са вложени 100 хил. лв. Компанията очаква разрешение от общината за строеж на нов трафопост в селото с  прогнозна стойност 90 хил. лв.

С цел осигуряване на максимална информираност на клиентите, ЧЕЗ ще поддържа връзка с кметовете на населените места, засегнати от ремонтите, и предупреждава за кратковременни прекъсвания на електрозахранването през нощта с цел подготовка на съоръженията за безопасна работа. Клиентите ще бъдат уведомявани за планираните прекъсвания, които се налагат за протичането на ремонтите.

Освен ремонтите успоредно ще бъде извършена профилактика на трафопостове, които се захранват от електропроводите, както и просеки на сервитутните зони. Общо 1560 изолатора, 5340 кг проводници и 72 стълба ще бъдат подменени в рамките на проекта.

     
Източник: ЧЕЗ; снимка: Pixabay.com

Ключови думи: ЧЕЗ   електропроводи   електрозахранване  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...