Powerindustry Bulgaria  

Представят разработен модел за търговия с бели сертификати

15.07.2015   |   Събития
 

Модел за прилагане на търговия с бели сертификати в България ще бъде представен по време на заключителната конференция на АУЕР за представяне на резултатите от изпълнение на проект „Повишаване на институционалния капацитет на агенцията за устойчиво енергийно развитие с цел предоставяне на повече и по-качествени услуги в областта на енергийната ефективност".

Моделът е разработен от консорциума Трактебел България Инженеринг и представя търговията с бели сертификати като ефективен инструмент за постигане на енергийни спестявания и либерализиране на енергийния пазар. Консорциумът взе активно участие в поредицата от семинари в страната, организирани от АУЕР за популяризиране на финансовия механизъм.

"Предложеният механизъм стъпва на изградени държавни структури и пазари, за минимални разходи по реализацията, представя възможност за използване на съществуващи платформи за търговия и е разработен след проведени консултации с представители на БСК, БФБ, Централен Депозитар и с активното участие на експерти от АУЕР", поясняват от Трактебел България Инженеринг.

Представеният от консорциума модел за търговия е разработен на базата на резултатите от реализиран проект, включващ подробен анализ на нормативната и институционална рамка в страната. В проекта са съпоставени европейският и международен опит в търговията с бели сертификати.

     
Източник: България Инженеринг

Ключови думи: бели сертификати   енергийно развитие   енергийна ефективност   Трактебел България Инженеринг  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...