Powerindustry Bulgaria  

ЕК предлага нови мерки за подобряване на европейската енергийна система

16.07.2015   |   Бизнес
 
Европейската комисия представи предложения за осигуряване на нов търговски механизъм за потребителите на енергия, за преустройство на пазара на електроенергия, за актуализиране на етикетирането на енергийната ефективност и за преразглеждане на схемата на ЕС за търговия с емисии.
 
Инициативата за нова структура на пазара на електроенергия има за цел да подобри функционирането на вътрешния пазар, за да може електроенергията да се насочва свободно накъдето и когато е най-необходима. С предложенията се подчертава ролята на принципа "енергийната ефективност на първо място", а домакинствата и стопанските клиенти се поставят в центъра на европейския енергиен пазар.
 
Според комисията пакетът от мерки е важна стъпка към изпълнението на стратегията за енергиен съюз с ориентирана към бъдещето политика в областта на изменението на климата. Стратегията е един от политическите приоритети на ЕК и нейното начало бе дадено през февруари 2015 г.
 
"В стратегията за енергиен съюз ние се ангажирахме да предоставим повече права на европейските потребители, да създадем единен добре функциониращ енергиен пазар, да поставим енергийната ефективност на първо място и да станем лидер в областта на възобновяемата енергия. Днес, пет месеца след приемането на стратегията, този летен пакет от мерки показва нашата решителност да декарбонизираме икономиката си и да поставим потребителите в центъра на европейския енергиен преход.Той бележи не само нов курс по отношение на потребителите, но и нов курс за цялата енергийна система на Европа", обясни Марош Шефчович, заместник-председател на ЕК, отговарящ за енергийния съюз.
 
С информационния документ, който представя предложението на ЕК, може да се запознаете тук.
     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   Европейски енергиен съюз   европейски енергиен пазар   търговия с емисии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...