Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ "Козлодуй" бе домакин на работна среща за удължаване срока на експлоатация на 5 блок

22.07.2015   |   Събития
 

На 8 и 9 юли т. г. в АЕЦ "Козлодуй" се проведоха работна среща с представители на консорциум “АО Русатом Сервис – ОАО Концерн Росенергоатом – EdF” и съвещание на Ръководния комитет на проекта за продължаване на срока на експлоатация на 5 енергоблок на атомната централа, съобщиха от дружеството.

На тях бяха отчетени дейностите, изпълнени по време на годишния ремонт на 5 блок, които дават основа за успешно завършване в предвидения срок на анализите и разчетите за продължаването на срока на експлоатация. Отчетено бе също, че предвиденият металоконтрол на технологичното оборудване и контролът на строителните конструкции са изпълнени в пълен обем. Обсъдени бяха и резултатите от обследванията, свързани с реакторната установка, топломеханичното оборудване, помпи, арматура, дизелгенераторна станция, полярен кран и др.

Според предварителните оценки, основното оборудване е в много добро състояние и всички необходими условия за продължаване на експлоатацията на 5 блок са налице.

Дейностите по изпълнение на следните термохидравлични разчети бяха докладвани на двете заседания: параметрите на реакторната установка за обосноваване на съпротивлението срещу крехко разрушаване; нестационарни режими при нормални условия на експлоатация; анализи на цикличната якост на оборудването и тръбопроводите на реакторната установка; парогенератори и др.

Участниците заявиха, че проектът се изпълнява съгласно графика, а дейностите по извършване на обследвания, анализи, оценка и обосновка на ресурса на реакторната установка дори изпреварват планираните срокове.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   енергоблок   атомна централа   реакторна установка   срок на експлоатация  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...