Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Alfa Laval доставя система за пречистване на вода на MAN Diesel & Turbo

22.07.2015   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Системата за пречистване на вода PureNOx на Alfa Laval ще бъде използвана в скрубера на системата за рециркулация на отработените газове (EGR) на MAN. Доставката се осъществява по-малко от година преди новите стандарти за емисиите за азотни оксиди (NOx) на Международната морска организация (IMO) да влязат в сила.

"EGR ще се използва в двутактовите двигатели за плавателни съдове на MAN, за да се намалят NOx емисиите. Техниката EGR е алтернатива на селективната каталитична редукция (SCR), но и двете са в съответствие с техническия кодекс на Международната морска организация", поясняват от компанията.

През 2012г. Alfa Laval и MAN сключиха споразумение за сътрудничество с цел разработка на система за почистване на водата от EGR скруберите на MAN. PureNOx предпазва от натрупването на сажди и съединения, получени от отработените газове, които разяждат двигателя, и дава възможност изпусканата от плавателния съд вода да бъде чиста в съответствие с критериите на Международната морска организация.

"От самото начало работим с MAN, за да разработим и усъвършенстваме системата за пречистване на вода. Получаването на сертификат за одобрение за PureNOx е доказателство, че тясното сътрудничество наистина се отплаща", коментира Кристина Ефлър, глобален бизнес мениджър на отдел "Водно пречистване на отработени газове" в Alfa Laval.

PureNOx е с компактен дизайн и лесно може да се инсталира навсякъде в машинното отделение, а EGR системата е вградена в самия двигател. Това опростява дизайна на плавателния съд и намалява времето и средствата за инсталация.

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал   Alfa Laval   рециркулация на отработени газове   EGR   MAN Diesel & Turbo   PureNOx  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...