Powerindustry Bulgaria  

Парламентът създаде фонд "Сигурност на електроенергийната система"

23.07.2015   |   Бизнес
 
Народното събрание прие окончателно на второ четене промените в Закона за енергетиката, с които се създава фонд "Сигурност на електроенергийната система".
 
Фондът ще набира средства, с които НЕК да изкупува електроенергия от ВЕИ централи, топлофикационните и заводските централи, както и ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и КонтурГлобал Марца-изток 3. Всички електропроизводители и вносители на електроенергия трябва да отчисляват такса от 5% от приходите си. 
 
Новосъздаденият фонд ще се ръководи от петима души, като председателят ще се назначава от министъра на енергетиката. Членове на Управителния съвет ще бъдат по един представител на министерствата на енергетиката, на финансите и на околната среда и двама представители на производителите на електрическа енергия.
 
Парламентът прие и промените в Закона за енергията от възобновяеми източници, свързани с насърчения за енергийни обекти с комбиниран цикъл и индиректно използване на биомаса, от чието общо тегло животинският тор е не по-малко от 60%. 
     
Източник: БТА; снимка: НС

Ключови думи: Закон за енергетиката   Закон за енергията от възобновяеми източници   фонд "Сигурност на електроенергийната система"  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...