Powerindustry Bulgaria  

Три енергийни проекта с българско участие са сред приоритетните за Централна и Югоизточна Европа

29.07.2015   |   Проекти
 

Съвместната работа с дипломатическите служби е ключова за реализацията на международните енергийни проекти с българско участие, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на годишната среща с посланиците на Република България.

Участниците във форума бяха запознати с приоритетите на правителството в сектор "Енергетика", сред които са гарантиране сигурността на доставките на енергийни ресурси, диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергийни суровини, стабилизиране на електроенергетиката и либерализация на енергийния пазар. От основно значение остава реализацията на Южния газов коридор, както и работата по Вертикалния газов коридор, обобщи министър Петкова.

По време на срещата тя припомни и подписания миналата седмица меморандум за разбирателство за общ подход за справяне с предизвикателствата за диверсификация и сигурност на доставките на природен газ за региона на Централна и Югоизточна Европа, като подчерта, че сред седемте приоритетни проекта в плана за действие към меморандума са и три проекта с българско участие. Това са интерконекторите с Гърция и Сърбия и разширението на българската газопреносна мрежа.

Местният добив от дъбоко Черно море също бе обсъден на срещата. Документи по конкурсите за търсене и получаване на нефт и газ в блоковете "Силистар" и "Терес" могат да се подават до 17 август т. г., а в средата на есента ще се оценят подадените оферти, допълни енергийният министър.

     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   енергийни проекти   енергиен сектор   газопреносна мрежа  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...