Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз работи за ускоряване на изграждането на газопровод до Свищов

12.08.2015   |   Проекти
 

Булартрансгаз продължава да изпълнява програмата си за разширение на националната газопреносна мрежа с реализацията на проекта за газопровод до град Свищов, информират от компанията. Дружеството подписа договор с Европейската банка за възстановяване и развитие като част от мерките за успешна реализация в максимално кратки срокове.

Сключен е и договор с Дончев П и Сие за извършване на прединвестиционно проучване на газопровода до Свищов, което се предвижда да приключи през октомври т. г. Фирмата беше избрана след процедура по ЗОП.

Дължината на преносния газопровод от съществуващата мрежа до Свищов е 36 км. Булгартрансгаз ще изгради и автоматична газорегулираща станция. Газопроводът ще осигури алтернативен енергиен източник за жителите на града, както и намалени вредни емисии в околната среда и разходи за електрическа енергия .

Предвидената стойност на проекта е 4,7 млн. евро като 50% от тях се осигуряват по Международен фонд Козлодуй от ЕБВР. Булгартрансгаз ще осигури останалата стойност за изпълнение на проекта.

     
Източник: Булгартрансгаз; Снимка: община Свищов

Ключови думи: Булгартрансгаз   ЕБВР   Дончев П и Сие   газопровод   газопроводна мрежа  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...