Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ подобрява сигурността на електрозахранването в София и района

12.08.2015   |   Бизнес
 

ЧЕЗ ще извърши ремонтни дейности за над 850 хил. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в София и още 21 общини в района.

Дружеството ще инвестира 150 хил. лв. в подмяната на 60 амортизирани маломаслени прекъсвачи в трансформаторни постове, 20 хил. лв. в подмяната на 30 амортизирани разпределителни касети ниско напрежение и над 500 хил. лв. за подмяна на 20 броя кабели средно напрежение в столицата.

Ще бъдат ремонтирани и 24 електропровода, които захранват селата в периферията на София. С осъществяваните инвестиции ще се подобри сигурността на захранването и ще намалеят непланираните прекъсвания в общините Панчарево, Младост, Студентска, Изгрев, Средец, Искър, селата Плана,  Железница, Бистрица, Желява и др.

"Стремим да извършваме прекъсванията основно през нощта, когато има по-малък брой активни потребители," коментира Илия Чакъров, ръководител „Реализация ремонти и нови присъединявания“ в „ЧЕЗ Разпределение България“.

Планираните прекъсвания на електрозахранването се осъществяват с цел безопасна работа по мрежата. Чрез мобилния сайт на ЧЕЗ потребителите могат да се информират за очакваните прекъсвания и тяхната продължителност.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   трансформаторни постове   амортизирани разпределителни касети ниско напрежение   кабели средно напрежение  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...