Powerindustry Bulgaria  

59-а редовна сесия на Генералната конференция на МААЕ

16.09.2015   |   Събития
 
От 14 до 18 септември т. г. се във Виена се провежда 59-ата редовна сесия на Генералната конференция на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Председателят на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) д-р Лъчезар Костов ръководи българската делегация с представители на Министерството на енергетиката, АЯР, АЕЦ Козлодуй и Постоянното представителство на Република България във Виена.
 
Някои от основните теми, които са предмет на форума, са: Укрепването на международното сътрудничество в областта на ядрената безопасност, радиационната защита, безопасното транспортиране на радиоактивни материали и управление на РАО; укрепването на дейностите на МААЕ в областта на техническото сътрудничество, ядрената наука, технологии и приложенията им; подобряването на ефективността и ефикасността на системата на Гаранциите по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, както и прилагането им в Корейската народно-демократична република (КНДР) и Близкия Изток.
 
По време на събитието ще разгледан годишният доклад на МААЕ за 2014 г., както и ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с бюджета и програмата за 2016-2107 г. 
     
Източник: АЯР; Снимка: МААЕ

Ключови думи: АЯР   МААЕ   ядрена безопасност   АЕЦ Козлодуй  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...