Powerindustry Bulgaria  

Тотал Е&П избра сондажния кораб за проучванията в Черно море

16.09.2015   |   Реализации
 
Тотал Е&П България сключи споразумение за осигуряване на морски сондажни услуги в блок "Хан Аспарух" на Черно море. Тотал Е&П България е дъщерно дружество на глобалната енергийна група Total със седалище в Париж. Освен проучвателни дейности, в България Тотал работи активно и в доставките и продажбата на масла.
 
Сондата, която ще проучва нефт и газ в блок "Хан Аспарух", е Noblе Globetrotter II (GT II), собственост на Noble Drilling Holding. Съоръжението е в експлоатация от 2013 г. По договора с българското правителство се предвижда провеждането на двa проучвателни сондажа, първият от които (POL-1) се очаква да започне между средата на февруари и май 2016 г.
 
Сондажният кораб последно поколение е с динамично позициониране, двойна мултифункционална кула, с помощта на която е възможно едновременното извършване на няколко операции, както и е пригоден за по-лесно преминаване под моста на Босфора. В момента корабът се намира в Западна Африка.
 
Тотал Е&П България и партньорите на компанията ОМВ Офшор България и Репсол България са твърдо решени да осъществят проекта, който започна още през юли 2012 г., а първите проучвателни сондажи трябваше да бъдат извършени още тази година.
     
Източник: Ройтерс, Снимка: Noble Drilling Holding

Ключови думи: Тотал Е&П България   Total   сондажен кораб   Noblе Globetrotter II   Noble Drilling Holding  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...