Powerindustry Bulgaria  

MTU Onsite Energy предоставя решения за конгенерация в Нордерщедт

23.09.2015   |   Технологии
 
Населението на създадения през 1970 г. германски град Нордерщедт традиционно се доверява на общинското отопление и разглежда развитието на децентрализираното комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия като част от енергийната революция. Отскоро девет модулни конгенерационни (CHP) централи в града вече са в експлоатация и осигуряват общо 12 MW електроенергия и почти 12,5 MW топлинна енергия. Това покрива около 20% от потреблениено на енергия в населеното място.
 
Най-новото попълнение в портфолиото на общината е CHP централа, изградена от MTU Onsite Energy. Модулът на MTU Onsite Energy се задвижва от газов двигател серия 4000 и произвежда близо 2 MW електрическа енергия и 2,1 MW топлинна енергия при цялостна ефективност от 87,9%. 
 
Тъй като транспортът на топлинна енергия на големи разстояния е сложна и свързана със значителни разходи процедура, местната ютилити компания работи с локални решения. Всяка CHP инсталация функционира като самостоятелна когенерационна инсталация, която се грижи за топлоснабдяването в непосредствено в околностите. Отделните тръбопроводни системи са свързани помежду си само ако са налице достатъчно потребителите между съответните централи и ако това е финансово изгодно.
 
Повече за решението за MTU Onsite Energy, внедрено в град Нордерщедт, може да прочетете тук.
     
Източник: Балкан Стар Ритейл

Ключови думи: Балкан Стар Ритейл   конгенерационни централи   нордерщедт   електроцентрали   mtu onsite energy   CHP модул  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...