Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

АУЕР представи на семинар политиките по енергийна ефективност у нас

02.10.2015   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 29 септември т. г. се състоя национален семинар на тема "Тенденции и политики по енергийна ефективност в България", организиран от Агенция за устойчиво енергийно развитие (АУЕР).
 
Форумът се проведе в рамките на изпълнявания от агенцията проект "Мониторинг на изпълнението на европейските и националните цели за енергийни спестявания ODYSSEE-MURE 2012" по линия на програма "Интелигентна енергия за Европа". По проекта АУЕР си партнира с още 32 институции от 28-те страни членки на Европейския съюз.
 
В семинара взеха участие представители на министерства, държавни институции, ангажирани в областта на енергийната ефективност и устойчивото развитие, търговци с енергия, енергийни асоциации, финансиращи институции, неправителствени организации и др. 
 
По време на събитието бяха обсъдени темите: Енергийната ефективност – фактор за устойчиво енергийно развитие; Сравнение на индикаторите за енергийна ефективност в България и Европейския съюз; Изпълнение на политики и мерки по енергийна ефективност - Национален план за действие и Национална цел за енергийни спестявания.
 
ODYSSEE-MURE се реализира със съдействието на изследователската и консултанска фирма Enerdata, института Fraunhofer, ISIS и ECN, а координатор е френската агенция за управление на енергията и околната среда ADEME. Ключови цели на инициативата са да се сравни напредъкът в областта на енергийната ефективност в държавите от ЕС по сектори на крайното енергийно потребление, да се оцени ефектът от прилагането на различни политики и мерки по енергийна ефективност и да се проследи изпълнението на националните цели по енергийна ефективност.
     
Източник: АУЕР

Ключови думи: АУЕР   енергийна ефективност   ODYSSEE-MURE  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Събития

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...