Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ инвестира в специализирана техника за откриване на аварии

07.10.2015   |   Бизнес
 
ЧЕЗ инвестира близо 141 хил. лв. през т. г. в 16 сигнализатора за локализиране на повредени участъци по електроразпределителната мрежа.
 
10 сигнализатора на стойност 89 хил. лв. са поставени на електропроводите, захранващи селата Мрамор, Житен, Лъга, Лопян, Осиковица, Малък Искър и др. До края на годината ще бъдат инсталирани други 6 сигнализатора на стойност 52 хил. лв. в Свидня, Искрец, Брезе, Гинци, Полетинци и Трекляно.
 
Компанията използва сигнализатори за откриване на аварии от 2013 г. с цел подобряване на електрозахранването през зимния период. За по-бърза реакция уредите се поставят на електропроводите с най-много изключвания и драстично намаляват времето за локализиране и отстраняване на аварии – от два часа до по-малко от час.
 
„Системата осигурява времето за локализиране на авариите да бъде намалено повече от два пъти. Благодарение на устройствата диспечерите са в състояние да насочват аварийните екипи с много по-голяма точност, отколкото до момента“, коментира Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.
 
Общият брой на монтираните от ЧЕЗ сигнализатори ще достигне 36 до края на годината.
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   сигнализатори   електропроводи  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...