Powerindustry Bulgaria  

51 представители от 17 страни взеха участие в Четвъртия международен семинар по Енергийна дипломация - 07.10.2015

07.10.2015   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Четвъртият международен семинар по Енергийна дипломация, организиран от Дипломатическия институт към Министъра на външните работи, се проведе в периода 28 септември – 2 октомври т. г.
 
Участие във форума взеха 51 представители от 17 страни от Югоизточна Европа, Черноморския и Кавказкия регион и Европейския съюз, включително екип от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и партньорите на Дипломатическия институт - холандският институт за международни отношения Клингендал и представителството на фондация Ханс Зайдел в България.
 
Събитието се организира с цел изграждане и укрепване на енергийните отношения между представените институции и създаване на стабилна платформа за свободен диалог между участниците. Сред основните теми, обсъдени в рамките на семинара, бяха съвременните предизвикателства пред енергийната дипломация и политика,  глобалните измерения на европейската енергийна политика и опциите пред Европейския съюз, енергийните и климатичните предизвикателства, състоянието на вътрешния европейски пазар и др.
 
Акцентът на лекторите бе насочен към сигурността на доставките на газ в България, новия газопровод в България и възобновяемите енергийни източници. Събитието завърши с учебна визита в АЕЦ "Козлодуй", а на официална церемония на участниците бяха връчени сертификати.
     
Източник: МнВР; Снимка: ДАМТН

Ключови думи: Енергийна дипломация   Дипломатически институт   Клингендал   фондация Ханс Зайдел   ДАМТН  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...