Powerindustry Bulgaria  
TLL Media
TLL Media

Балкан Стар, Живко Джисов: Пазарът на енергийни продукти и системи е много динамичен през последните години

13.10.2015   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Уважаеми г-н Джисов, кои са последните технологични достижения в областта на индустриалните двигатели, задвижващи и енергийни системи?
 
Черпейки от дългогодишния опит на MTU, ние предлагаме на клиентите високотехнологични продукти за различни сфери на индустрията. Изискванията на клиентите стават все по-високи, и ние се стараем да сме в крак с последните тенденции, както в технологично, така и в екологично отношение, за да задоволим техните нужди. За да отговорят на най-високите изисквания за емисии EU Stage IV/EPA Tier 4 final, MTU разработиха нови двигатели серия 1000-1600 с мощност 100–730kW (134–979bhp), което гарантира максимална ефективност при нисък разход на гориво. Те са с подобрени характеристики, надеждни са за работа при най-тежки условия като климат и терен и имат минимални разходи за поддръжка. Серия 1000-1600 се вгражда в строителна, минна, селскостопанска и горска техника, както и в железопътния и морски транспорт.  По-ниските разходи за поддръжка позволяват на производителите да увеличат производителността и доходността от своята продукция.
 
Предимство и новост при тези двигатели е, че са без филтър за твърди частици и дизелов оксидационен катализатор, имат до 20% по-дълъг живот, по-висок въртящ момент при по-ниски обороти, намалени нива на шум и модул за допълнителна обработка на отработените газове.
Освен индустриалните двигатели MTU, Балкан Стар е оторизиран също така за енергийните системи с марката MTU Onsite Energy. Новост при тази марка е, че за първи път двигатели от товарни автомобили и автобуси  Mercedes-Benz и Freightliner намират приложение в производството на електроенергия. MTU Onsite Energy пусна в продажба новите агрегати с мощност от 80 до 200 kWe. Те са резултат от тригодишна съвместна работа с Даймлер АД, които са с обозначение 4R0120 и 6R0120 и са оборудвани с дизелови двигатели Mercedes-Benz тип OM924LA и OM926LA съответно.
 
MTU Onsite Energy предлага и комбинирани отоплителни енергийни системи на газ (биогаз или метан), чрез които производители и фермери могат да използват ефективно органичните материали. Например от оборската тор в комбинация със силаж чрез специална инсталация се произвежда биогаз, който се използва за гориво в когенераторите на MTU. Използвайки нови технологии, комбинираните системи (когенератори) осигуряват възобновяема енергия с по-малко вредни емисии и намалени разходи по време на експлоатационния период на агрегатите.
 
За да отговори на предизвикателствата, свързани с икономическото развитие, растежа на населението и инфраструктурата, както и с повишената необходимост от рентабилни енергийни доставки, MTU Onsite Energy предоставя надеждни и икономични дизелови двигатели за критично и ежедневно резервно захранване и режим на готовност, които намират приложение в: здравеопазване, центрове за данни, летища, офис и търговски сгради, съоръжения за производство, хотели и казина, комунални услуги, обществени сгради, образователни институции.
 
Как се развива по Ваши наблюдения пазарът на такива продукти и системи у нас?
 
Пазарът е много динамичен през последните години, тъй като бизнесът инвестира все повече в нови проекти и нова техника, като се възползва от средствата по европейски програми и от държавата. Ние сме на разположение на клиентите за изготвяне на индивидуални предложения в зависимост от предмета на дейност на дадената фирма и за консултация до успешното приключване на проекта. Нуждите на клиентите определят насоките в развитието на този пазар в технологично отношение. Смятам, че продуктите на MTU се отличават със своето превъзходство и гарантират на клиентите сигурен успех.
     
Източник: Балкан Стар Ритейл

Ключови думи: Балкан Стар Ритейл   MTU Onsite Energy   Живко Джисов  

Област: Експертно  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Интер Експо Център
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииЕкспертноПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...