Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз завърши модернизацията на компресорна станция "Ихтиман"

13.10.2015   |   Реализации
 
Булгартрансгаз въведе в експлоатация модернизираната компресорна станция "Ихтиман". На официалната церемония по откриването на обекта присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор на компанията Георги Гегов.
 
Стойността на проекта, изпълнен от Главболгарстрой, е 17,7 млн. евро. Реконструкцията на КС "Ихтиман", включва разширение на наличната площадка и инсталиране и въвеждане в експлоатация на един нов газотурбинен компресорен агрегат. В изпълнението на проекта участва и американската компания Solar Turbines като производител и доставчик на нискоемисионни газотурбокомпресорни агрегати. 
 
Станцията в Ихтиман е част от трасето на преминаващия през България газопровод за Гърция и Македония. В момента се изпълнява модернизация на четири от шестте компресорни станции по мрежата за транзитен пренос на природен газ през територията на страната ни за Турция, Гърция и Македония. Общата стойност на проекта за реконструкция на компресорните станции "Ихтиман", "Странджа", "Петрич" и "Лозенец" е близо 104 млн. евро. Предвижда модернизацията да завърши до края на 2016 г.
 
Модернизацията на компресорните станции ще повиши експлоатационната безопасност, ще намали риска от аварийно спиране на газотурбинното оборудване, както и необходимостта от извършване на непланирани ремонти.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   Главболгарстрой   Solar Turbines   компресорни станции   газотурбокомпресорни агрегати   газопреносна мрежа   гозопроводи  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...