Powerindustry Bulgaria  

Alfa Laval с 45-годишен опит в доставките на решения за ядрената енергетика

13.10.2015   |   Технологии
 
Повече от 140 ядрени реактора в над 20 страни използват оборудване от Alfa Laval в критични за безопасността и ефективността процеси, а повечето от пластинчатите топлообменници на Alfa Laval, инсталирани преди 35-45 години, все още са в активна експлоатация с минимална поддръжка, съобщават от компанията. Оборудването на Alfa Laval намира приложение в процеси като централно охлаждане, охлаждане на отработено гориво, аварийно охлаждане, охлаждане и почистване на смазочно масло, подгряване на водата за захранване, обезсоляване, пречистване на отпадъчни води и др.
 
Отдел "Nuclear Island cooling systems" на компанията разработва решения за пластинчати топлообменници за употреба в системи за охлаждане на ядрени реактори, където безопасността е от основно значение. Примери за приложения в областта са охлаждането на отработено гориво и аварийното охлаждане.
 
Компанията предлага и широка гама от решения за повишаване на ефективността на охлаждането, кондензацията, подгряването и пречиствателните системи, които се използват в комбинация с парогенератора и турбината. Такива са технологиите за кондензация на пара под ниско налягане, подгряване на водата за захранване, почистване и охлаждане на смазочно масло, които разработва звено "Turbine Island systems".
 
Отдел "Auxiliary systems" предлага разнообразно портфолио от технологии за охлаждане, филтриране и почистване с изключителна ефективност на много от технологичните флуиди, използвани в атомните електроцентрали, включително въздух, морска и прясна вода, различни масла и др.
 
В отдел "Nuclear wastewater treatment" Alfa Laval разработва множество решения за намаляване на въздействието на атомните електроцентрали върху околната среда. Те включват декантери, центрофуги и високоскоростни сепаратори за почистване на масла, промивни води и други отпадъци.
     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   ядрена енергетика   ядрени реактори   пластинчати топлообменници  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...