Powerindustry Bulgaria  

ЦЕРБ изпълни проект за балансиране на турбинен ротор в сръбски ТЕЦ

16.10.2015   |   Реализации
 
Централна енергоремонтна база съобщи, че е изпълнила проект за балансиране на турбинен ротор в ТЕЦ Костолац, Сърбия. Турбината е средно налягане, тежи 16 тона и е произведена преди близо 40 години в Русия.
 
Първият етап от проекта е извършeн преди спиране на съоръжението и включва измерване и анализ на вибрациите с помощта на преносими вибромери. След това турбината е демонтирана и поставена на специален мобилен стенд, който българската компания е транспортирала от София. Балансирането е осъществено чрез регулиране на тежестта с цел да се избегнат аварии и скъпоструващи ремонти.
 
За този проект ЦЕРБ е подизпълнител на сръбското предприятие Feromont Injenering Doel. ТЕЦ Костолац е част от държавната компания EPS (Електропривреда Србије).
 
"ЦЕРБ е единственото предприятие, което извършва динамична балансировка у нас. Разполага с 3 стенда - два за балансиране на ротори с маса от 10 до 3000 кг и един за ротори с маса от 3000 до 110 000 кг", уточняват от дружеството.
     
Източник: ЦЕРБ

Ключови думи: ЦЕРБ   ТЕЦ Костолац   Feromont Injenering Doel   Електропривреда Србије   динамична балансировка   балансиране на турбинен ротор   анализ на вибрации   вибромери  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...