Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз пусна в експлоатация газопроводa Добрич-Силистра

21.10.2015   |   Реализации
 
Булгартрансгаз пусна в експлоатация новия газопровод високо налягане Добрич-Силистра. На церемонията по откриването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор на Булгартрансгаз Георги Гегов.
 
„С пускането в експлоатация на газопровода ще се увеличи инвеститорският интерес в региона“, коментира министър Петкова.
 
Според компанията свързването на Силистра с националната газопреносна мрежа е предпоставка за по-нататъшното изграждане на газоразпределителни мрежи в региона. С реализацията на проекта могат да се газифицират общините Тервел, Дулово, Алфатар, както и да се изградят допълнителни газопроводи и съоръжения за захранване с природен газ за с. Срацимир, с. Българка и с. Кайнарджа.
 
Новият газопровод и автоматичната газорегулираща станция в Силистра захранват две индустриални зони в града, 26 индустриални потребители, хиляди домакинства и над 50 общински потребители. Общата стойност на проекта е над 12 млн. евро, от които 9 млн. евро са предоставени по Международен фонд "Козлодуй", а останалата стойност е финансирана от Булгартрансгаз. Изпълнител на строително-монтажните работи е италианската компания S.A.L.P.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   газопровод високо налягане   автоматична газорегулираща станция   S.A.L.P S.p.A.  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...