Powerindustry Bulgaria  

Westinghouse придобива CB&I Stone & Webster

29.10.2015   |   Бизнес
 
Westinghouse обяви, че придобива CB&I Stone & Webster - дъщерно дружество на американската компания CB&I (Chicago Bridge & Iron), което предоставя инженерни и инфраструктурни услуги за ядрената енергетика.
 
Освен подкрепа на настоящите проекти за изграждане на нови атомни централи, споразумението ще осигури растеж в предлаганите от Westinghouse направления, свързани с извеждане на ядрени мощности от експлоатация, и ще подобри основни услуги на компанията като управление на ядрени и екологични проекти. Новите дейности ще бъдат обединени в ново дъщерно дружество на Westinghouse, което ще включва и нов отдел за предоставяне на услуги за правителствени организации.
 
Очаква се сделката на стойност 229 млн. щатски долара да бъде финализирана през декември т. г. след преминаване на обичайните заключителни процедури.
 
Westinghouse ще поеме изпълнението на вече сключени договори, включително тези за изграждане на ядрени електроцентрали по технология AP1000 в САЩ и Китай и ще управлява дълготрайни активи като големи товароподемни кранове и оборудване, както и 11 локални центъра в САЩ и Азия.
     
Източник: Westinghouse

Ключови думи: Westinghouse   Уестингхаус   Westinghouse Electric Company   CB&I Stone & Webster   Chicago Bridge & Iron   ядрена енергетика   ядрени електроцентрали  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...