Powerindustry Bulgaria  
TLL Media
TLL Media

Състояха се Дни на Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН в Шумен

04.11.2015   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 28 и 29 октомври т. г. Шуменският университет представи научно-приложната дейност на Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) на БАН. Участие в програмата взеха директорът на института доц. Лъчезар Георгиев, заместник-директорът доц. Анна Дамянова и научният секретар и главен асистент Ивайло Иванов.
 
В рамките на събитието бяха представени възможностите за производство на радионуклиди за нуждите на медицината в България и съседните страни, както и възможностите, които се разкриват за бъдещо обучение и реализация на студенти от физическите, химическите и биологическите специалности. През работната среща с преподаватели и студенти от специалностите Медицинска физика и радиоекология и Медицинска химия доц. Анна Дамянова представи възможностите за практическо обучение на студенти в научните лаборатории на Института, както и докторските програми, по които се води обучение и изследвания в ИЯИЯЕ.
 
Модерната база с линейни ускорители на Комплексния онкологичен център (КОЦ) бе представена през втория ден на програмата, както и бе изготвена програма за бъдещи съвместни дейности между центъра и циклотронната лаборатория на ИЯИЯЕ.
     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   ИЯИЯЕ   Шуменски университет   радионуклиди   Комплексен онкологичен център   циклотронната лаборатория  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Интер Експо Център
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииЕкспертноПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...