Powerindustry Bulgaria  

Alfa Laval представи по-компактна версия на системата PureNOx

04.11.2015   |   Технологии
 
С оглед предсотящото въвеждане на регулацията Tier III за допустими граници на емисии на азотни оксиди (NOx), технологиите за рециркулация на отработените газове (EGR) все по-динамично се развиват. В тази връзка Alfa Laval представи PureNOx Prime – модернизиранa версия на системата за пречистване на вода в двигатели с EGR (Exhaust Gas Recirculation) и ниско съдържание на сяра в горивото.
 
Системата PureNOx Prime e по-компактна и икономична от предшественика си и осигурява по-голямо конкурентно предимство на EGR технологията. По-малките размери и ниските общи разходи за притежание правят ERG предпочитана технология за намаляване на NOx емисии. Alfa Laval PureNOx Prime допълнително увеличава предимствата на тази технология.
 
"Системата PureNOx винаги е отговаряла на стриктните законови изисквания за пречистване на вода в EGR системи. Чрез новата версия Alfa Laval PureNOx Prime поставяме допълнителен акцент върху тежките пазарни изисквания за ниски инвестиционни и експлоатационни разходи", коментира Кристина Ефлър, бизнес мениджър на отдел "Водно пречистване на отработени газове" в Alfa Laval.
 
Непроменено при Alfa Laval PureNOx Prime остава надеждното пречистване на вода, което е ключова част от работата с EGR. Технологията PureNOx използва центробежна сепарация и позволява хиляди експлоатационни часове в открити води.
 
"PureNOx технологията е разработена в тясно сътрудничество с MAN Diesel & Turbo и е тествана на борда на кораби на конгломерата AP Moller-Maersk. Най-просто казано, PureNOx Prime побира вече доказаната ефективност на предшественика си в много по-малки размери", добавят от компанията.
     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   Pure NOx Prime   MAN Diesel & Turbo   AP Moller-Maersk   EGR  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...