Powerindustry Bulgaria  

ИЯИЯЕ представи мобилна лаборатория за спешно реагиране при аварии - 11.11.2015

11.11.2015   |   Начало»Събития
 
На 6 ноември т. г. Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) при БАН представи модерна мобилна лаборатория за откриване и реагиране на химични, биологични, радиологични и ядрени аварии. По време на събитието бяха демонстрирани възможностите на апаратурата за детекция, локализиране и идентификация на вредни химични и радиоактивни агенти при замърсяване или авария, както и палатка за деконтаминация на персонал и население.
 
На демонстрацията присъстваха редица гости от различни институции. По време на пресконференцията директорът на института доц. д-р Димитър Тонев представи проекта EMERSYS, а гл.ас. д-р Галина Асова – съвременното оборудване на лабораторията. В своето изказване проф. Александър Стрезов подчерта ролята на ИЯИЯЕ в борбата с нелегалния трафик на ядрени материали.
 
Мобилната лаборатория е доставена по проект EMERSYS, в който участват още Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР от България, Националният институт по физика и ядрено инженерство „Хория Холубей” и Генералният инспекторат за извънредни ситуации от Румъния.
     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   ИЯИЯЕ   мобилна лаборатория   EMERSYS   Хория Холубей  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...