Powerindustry Bulgaria  

GE финализира придобиването на Alstom - 11.11.2015

11.11.2015   |   Начало»Бизнес
 
General Electric обяви финализирането на сделката за придобиване на енергийния бизнес на Alstom след регулаторното одобрение на повече от 20 държави, включително САЩ, Китай, Индия, Япония, Бразилия, както и ЕС. Това е най-голямото индустриално придобиване за GE, съобщават от компанията.
 
GE сключи споразумение с Alstom за закупуване на енергийните звена на компанията през 2014 г. Сделката е на стойност 9,7 млрд. евро след отчитането на фактори като промените в структурата на сделката, отчисление за компенсации, нетния кеш при затваряне на сделката, промените във валутните курсове и др.
 
“Финализирането на придобиването на енергийния бизнес на Alstom е още една значителна стъпка в трансформацията на GE. Допълващата технология, глобалните възможности, производствената база и талантите на Alstom ще подсилят растежа на индустриалния ни бизнес", обяви Джеф Имелт, главен изпълнителен директор на GE.
 
Ползите от комбинирането на GE и Alstom веднага ще се усетят от потребителите, особено в настоящите проекти, коментират от двете компании. "GE и Alstom са предпочитани изпълнители на проекта за енергийна централа с комбиниран цикъл в Азия с две GE 7HA газови турбини, два Alstom HRSG генератора и един Alstom парогенератор. Alstom е предпочитан доставчик на парни турбини Arabelle за два ядрени реактора в Обединеното Кралство, както и на котли, парни турбини и генератори за проект за добиване на енергия чрез въглища в Близкия Изток", допълват те.
     
Източник: GE-Alstom

Ключови думи: General Electric   Alstom   GE  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...