Powerindustry Bulgaria  

520 гости посетиха Деня на отворените врати на АЕЦ Козлодуй - 18.11.2015

18.11.2015   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
АЕЦ Козлодуй посрещна 520 гости по време на Деня на отворените врати, който се проведе на 14 ноември т. г. Посетителите от София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Разград, Добрич, Търговище и др. имаха възможност да разгледат машинните и командните зали на 1000-мегаватовите 5-и и 6-и блок на централата.
 
Експертите, съпровождащи групите, представиха компетентна информация за безопасността и експлоатацията на ядрените съоръжения. По време на Деня на отворените врати специалисти от отдел "Радиоекологичен мониториг" демонстрираха възможностите на оборудването в мобилната лаборатория за измерване на параметри на околната среда, а огнеборците от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – АЕЦ “Козлодуй” показаха уменията си по бързо гасене на огън.
 
В залите на Информационния център на АЕЦ Козлодуй бяха разположени интерактивни информационни дисплеи, чрез които гостите имаха възможност да направят виртуален тур и да разгледат уникални кадри от изграждането на централата. Посетителите се запознаха и с най-важните моменти от историята на атомната централа и научиха повече за високотехнологичните съоръжения.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   отворени врати   радиоекологичен мониторинг   информационни дисплеи  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...