Powerindustry Bulgaria  

ЕСО отдава под наем тъмни оптични влакна

Електроенергийният системен оператор обяви, че предоставя възможност за наемане на свободния капацитет от тъмни влакна в изградената оптична мрежа на дружеството. След провеждане на търг с избрания наемател ще бъде сключен тригодишен договор.  

Т. нар. "тъмни влакна" представляват свободен преносен капацитет под формата на свободни оптични влакна в дадени участъци от оптичната телекомуникационната мрежа на ЕСО с обща дължина над 3300 км. Мрежата се използва главно за технологични нужди при пренос на електроенергия и управление на единната електропреносна мрежа.

Мрежата е въздушна, изградена по технологията "мълниезащитно въже с вградени оптични влакна" – тип OPGW по въздушни електропроводни линии високо напрежение. ЕСО поема ангажимент да съдейства на наемателя при изграждане на допълнителни съоръжения (изтегляне на подземен оптичен кабел) през територията на електроенергийния обект.  

За да участвате в търга, е необходимо да изпратите писмо за намерение за наемане на тъмни оптични влакна в деловодството на ЕСО ЕАД на адрес: гр. София 1404, бул. Гоце Делчев 105, ет. 2.

Повече информация за условията на процедурата може да намерите на сайта на дружеството.

     
Източник: ЕСО; снимка: pixabay.com

Ключови думи: ЕСО   тъмни оптични влакна   оптична мрежа  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обществени поръчки/Търгове

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...