Powerindustry Bulgaria  

Теменужка Петкова взе участие в срещата на енергийните министри

25.11.2015   |   Събития
 

Теменужка Петкова взе участие в срещата на енергийните министри. Тя се състоя в рамките на срещата на върха на Атлантическия съвет в Истанбул.

Тази година основна тема на форума бяха промените в геополитиката, касаеща енергийната сигурност. Участниците бяха категорични, че за да бъде гарантирана тя, е необходимо да бъде изградена съответната енергийна инфраструктура и страните да имат достъп до различни енергийни източници.

По време на срещата Амос Хохстейн, специален пратеник и координатор по международните енергийни въпроси в Държавния департамент на САЩ, оцени високо напредъка на българското правителство по реализацията на интерконектора с Гърция. Министър Петкова от своя страна информира, че на 10 декември предстои подписване на окончателното инвестиционно решение по проекта.

В рамките на срещата на Атлантическия съвет министър Петкова проведе и работна среща с министъра на енергетиката и минната промишленост на Украйна г-н Володомир Демчишин.

     
Източник: ME

Ключови думи: енергийна инфраструктура   интерконектор   енергийни източници   енергийна сигурност  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...